Semafor

Semafor er det græske udtryk for signalbærer. 

Semafor er en måde af signalere på. Du har 2 flag, som bliver sat i forskellige positioner alt efter hvilket bogstav du vil skrive.

Hvad er semafor?

Det er en måde at sende beskeder vh.a. flag, som du holder i hænderne. Hvert bogstav hører sammen med en bestemt måde at flage på.

Det minder lidt om at morse med flag, men ved morse skal du sende prik og streger, som giver et bogstav.

Signaler:

Semafor kode

Semafor er en signaleringsmåde, hvor man anvender to signalflag eller -flager.

Hvert flag kan holdes i 5 forskellige stillinger: Lodret op, skråt opad, ud til siden, skråt nedad og lodret ned. Da man har et flag i hver hånd giver det i princippet kun 25 kombinationer, men da man kan holde begge flag til en side, giver det ilt 31 tegn (i praksis 30, da tegnet med begge flag oppe lodret ikke bruges).

Semafor anvendes ikke ret meget mere – og hvis man får stukket 2 flag ud på en signaleringspost uden at de udtrykkeligt beder om semafor, kan man bruge morse i stedet for: et flag betyder prik og to betyder streg.

Signalsystem med flag, hvor der kan sendes hurtigt, idet der kun skal vises et tegn for hvert bogstav, og der er ingen pauser mellem bogstaverne.

For at sende et bogstav skal man holde armene præcist i den viste stilling et øjeblik og derefter umiddelbart skifte til næste bogstav.

Før og efter man sender tal viser man “CCC” (for ciffer).

Semafor blev oprindeligt opfundet i 1866 af: Home Riggs Popham.

Hvordan løser man semafor?

Måden semaforkoden løses på er, at du har nogle mænd, som står i en position. Den position skal du så finde i oversætter-billedet. F.eks. har vi disse 3 mænd.

Nu skal vi finde ud af hvilket bogstav de tilhører. Vi kigger på det første og ser hvor han er på oversætteren. Når vi har fundet ham ser vi på, hvilket bogstav, der står nedenunder i den grønne markering.

Sådan gør vi også ved nr. 2 røde markering og nr. 3 blå markering.

Svaret på koden er: Hej