Flagknob

Enkelt Flagknob. – Dette knob anses af mange for at være et “vigtigt” knob. – Er ikke så sikkert som det Dobbelte Flagknob. – Kan sikres ved at udføre f.eks. et Overhåndsknob i de frie tampe. – Knobet kan være svært at stramme rundt om et emne, så det er ikke ret godt til at pakke gaver ind med. – Flagknobet anbefales til samling af to reb af forskellig tykkelse. – Det tykkere reb bør bruges til den simple bugt (det hvide reb). – Flagknobet fungerer lige så godt, hvis rebene er lige tykke.

Flagknobet kan også udføres som et Flagknob med slipstik, da den frie tamp kan føres delvist tilbage hvor den kom fra – lige til at trække i og løsne Flagknobet. – Et Flagknob med slipstik er altså en hurtig åbnet udgave af Flagknobet. – Gennem tiderne er knobet blevet brugt som et midlertidigt stik til sikring af roret på en båd.

Dobbelt Flagknob – meget mere sikkert end Enkelt Flagknob, og især hvis rebtykkelser er meget forskellige. – Godt knob også til våde reb. – Kan sikres ved at udføre et Overhåndsknob i de frie tampe. – Lige som Flagknobet anbefales det Dobbelte Flagknob til samling af to reb af forskellig tykkelse, men tilføjer en ekstra grad af sikkerhed, især hvis forskellen i tykkelsen er ujævn. – Det tykkere reb bør bruges til den simple bugt. – Flagknobet fungerer lige så godt, hvis rebene er lige tykke.

Instruktion – almindelig flagknob

Instruktion – dobbelt flagknob